Home » » Dua lagi murid SK Pos Tohoi ditemui, satu maut

Dua lagi murid SK Pos Tohoi ditemui, satu maut

Written By Political King Channel on Friday, 9 October 2015 | 03:35


GUA MUSANG - Dua lagi kanak-kanak Orang Asli yang dilaporkan hilang sejak  penghujung Ogos lalu ditemui selamat di Sungai Perias di sini, hari ini.

Kanak-kanak tersebut yang dikenali sebagai Misudiar Aluj, 11 dan rakannya, Noreen Yakob, 10, ditemui dalam keadaan kurus kering dan tidak bermaya oleh pasukan mencari dan menyelamat.

Dalam pertemuan itu juga, satu mayat turut ditemui bersama mereka, bagaimanapun identitinya tidak dapat dikenalpasti lagi.

Penemuan ketiga ini menjadikan lima mangsa keseluruhan ditemui daripada tujuh yang dilaporkan hilang. SHAH ALAM - "Alhamdulillah ada yang terselamat. Subha-ALLAH," itu antara komen netizen di laman sosial susulan penemuan dua murid Orang Asli yang masih hidup sejak hilang penghujung Ogos lalu. Rata-rata netizen melahirkan rasa syukur dan berharap dua lagi murid yang masih belum ditemui masih terselamat. Zamley Nayan Menulis: “Alhamdulillah, ada dua pelajar yang terselamat. Semoga dua yang lain dapat ditemui dalam keadaan yang selamat jua. Takziah bagi tiga pelajar yang terkorban. "Alhamdulillah syukur...semoga anak-anak yang lain pun masih selamat. Sama-samalah kita berdoa moga ALLAH beri pertunjuk pada kita semua. Amin," tulis Isad Adwa. Dalam pada itu, netizen turut melahirkan rasa kagum serta semangat yang ditunjukkan kanak-kanak itu untuk terus hidup. "Azam untuk terus hidup amat kuat kanak-kanak ni. Walau sebulan lebih tak makan makanan yang berkhasiat, akhirnya kembali jua ke pangkuan keluarga,” tulis Lily Yana. Sementara itu, Addukhan Aswad pula berkata, “Kesiannya, apa la yang diorang makan, apa pun alhamdulillah, budak ni memang cekal dan berani.” Misudiar Aluj, 11 dan rakannya, Noreen Yakob, 10, ditemui dalam keadaan kurus kering dan tidak bermaya oleh pasukan mencari dan menyelamat hari ini.
 UPDATED -- 
SHAH ALAM - "Alhamdulillah ada yang terselamat. Subha-ALLAH," itu antara komen netizen di laman sosial susulan penemuan dua murid Orang Asli yang masih hidup sejak hilang penghujung Ogos lalu.

Rata-rata netizen melahirkan rasa syukur dan berharap dua lagi murid yang masih belum ditemui masih terselamat.

Zamley Nayan Menulis: “Alhamdulillah, ada dua pelajar yang terselamat. Semoga dua yang lain dapat ditemui dalam keadaan yang selamat jua. Takziah bagi tiga pelajar yang terkorban.

"Alhamdulillah syukur...semoga anak-anak yang lain pun masih selamat. Sama-samalah kita berdoa moga ALLAH beri pertunjuk pada kita semua. Amin," tulis Isad Adwa.

Dalam pada itu, netizen turut melahirkan rasa kagum serta semangat yang ditunjukkan kanak-kanak itu untuk terus hidup.

"Azam untuk terus hidup amat kuat kanak-kanak ni. Walau sebulan lebih tak makan makanan yang berkhasiat, akhirnya kembali jua ke pangkuan keluarga,”  tulis Lily Yana.

Sementara itu, Addukhan Aswad pula berkata, “Kesiannya, apa la yang diorang makan, apa pun alhamdulillah, budak ni memang cekal dan berani.”

Misudiar Aluj, 11 dan rakannya, Noreen Yakob, 10, ditemui dalam keadaan kurus kering dan tidak bermaya oleh pasukan mencari dan menyelamat hari ini.


Dalam penemuan itu juga, satu mayat turut ditemui bersama mereka, bagaimanapun identitinya tidak dapat dikenal pasti lagi.

Penemuan ketiga ini menjadikan lima mangsa keseluruhan ditemui daripada tujuh yang dilaporkan hilang.

Dalam kejadian 23 Ogos lalu, enam murid perempuan dan seorang murid lelaki Orang Asli berusia antara tujuh dan 11 tahun dilaporkan melarikan diri daripada asrama sekolah kerana takut dikenakan tindakan oleh guru selepas mereka didapati mandi di sungai tanpa kebenaran.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Berita Setiap Hari - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger